Лапад с ориз
Продукти:
1 връзка зелен лук ( 7-8 стръка )
1 стрък пресен чесън
500 г. почистен от жилките и измит лапад
250 г. ориз
80 мл.олио
листенцата на 3 стръкчета джоджен
2 ч. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Лукът и чесънът се задушават в мазнината и малко вода 3-4 минути.
Прибавя се нарязаният лапад,
посолява се и се вари докато промени цвета си.
Добавя се измитият ориз, бърка се докато стане стъклен
и се залива със 750 мл. гореща вода. Ястието се подправя със сол и черен пипер, прибавя се накълцаният джоджен и се вари под капак на слаб огън, докато оризът поеме водата. Доматеното пюре се разрежда с малко гореща вода, прибавя се червеният пипер, разбърква се и се излива върху ориза. Всичко се разбърква добре и се вари още 5-6 минути. Готовото ястие се поднася гарнирано с кисело мляко и стръкче свежа мента.
Няма коментари:
Публикуване на коментар