Картошки - гармошки или картофки - акордеон
Продукти:
8 еднакви по големина картофа
200 г. нетлъст бекон
сол и черен пипер на вкус
80 мл. олио
20 - 30 г. разтопено краве масло
1 - 2 скилидки чесън ( пресовани )
1/4 ч. л. сух розмарин
стръкче пресен розмарин за декорация
Суровите картофи се обелват, правят се разрези на разстояние 1 см., като не се стига до края. В разрезите се поставят резени бекон.
Картофите се поръсват със сол, черен пипер и сух розмарин, поливат се с олио и се завиват един по един в алуминиево фолио.
Подреждат се в тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна 45 - 55 минути. Времето на готвене зависи от големината на картофите.
Десет минути преди края на печенето, фолиото се разтваря,
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар