Продукти:
2
кг. зелени домати
1,5
кг. захар
2
пакетчета ванилия (по желание)
1 ч. л. лимонена киселина
1 ч. л. лимонена киселина
Зелените
домати се нарязват на едри кубчета. Слагат се в дълбока тенджера и се заливат с
вода.
Слагат се на котлона. След като водата заври се изхвърля и доматите се заливат отново с вода. Процедурата се повтаря общо три пъти и накрая доматите се отцежда от водата. Това се прави с цел доматите да се освободят от горчивината.
Слагат се на котлона. След като водата заври се изхвърля и доматите се заливат отново с вода. Процедурата се повтаря общо три пъти и накрая доматите се отцежда от водата. Това се прави с цел доматите да се освободят от горчивината.
Посипват се
със захарта и се оставят така 1-2 часа докато захарта се разтопи и доматите си
пуснат собственият сок.
След това тенджерата се слага на котлона (на умерен огън) и сместа се вари до сгъстяване. Пасира се фино с пасатор.
Прибавя се ванилията и лимонената киселина и се се разбърква.
Мармаладът още горещ се сипва в сухи, затоплени бурканчета, които се обръщат с капачките надолу. Допълнителна стерилизация не е нужна.
След това тенджерата се слага на котлона (на умерен огън) и сместа се вари до сгъстяване. Пасира се фино с пасатор.
Прибавя се ванилията и лимонената киселина и се се разбърква.
Мармаладът още горещ се сипва в сухи, затоплени бурканчета, които се обръщат с капачките надолу. Допълнителна стерилизация не е нужна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар