неделя, 8 октомври 2017 г.



  

Продукти:

1 кг. патладжани
300 г. домати
2 ч. л. сух риган
30 мл. зехтин
30 мл. олио
2 с. л. накълцан магданоз
1-2 с. л. балсамов оцет (на вкус)
2-3 скилидки чесън
сол


Патладжаните се обелват и се нарязват на тънки филийки (1-1,5 см.) по цялата им дължина. 


Посоляват се и се оставят за 30 минути 


да се отцедят от горчивият сок. 


След това се измиват и се подсушават с домакинска хартия.
В купа се смесват олиото, зехтинът, балсамовият оцет, риганът, накълцаните на ситно магданоз и чесън.


Патладжанените филийки се сипват в купата и хубаво се разбъркват с ръце, за да попаднат подправките навсякъде. Оставят се да се овкусят така за 10 минути и се подреждат в тава, предварително застлана с хартия за печене. 


Пекат се 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. 


След това върху тях се подреждат доматите, нарязани на кръгчета с дебелина 1-1,5 см. или на триъгълници (според големината им).


Запичат се за още 10-15 минути. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...