Продукти:
1
кг. патладжани
300
г. домати
2
ч. л. сух риган
30
мл. зехтин
30
мл. олио
2
с. л. накълцан магданоз
1-2
с. л. балсамов оцет (на вкус)
2-3
скилидки чесън
сол
Патладжаните
се обелват и се нарязват на тънки филийки (1-1,5 см.) по цялата им дължина.
Посоляват се и се оставят за 30 минути
да се отцедят от горчивият сок.
След
това се измиват и се подсушават с домакинска хартия.
В купа се
смесват олиото, зехтинът, балсамовият оцет, риганът, накълцаните на ситно
магданоз и чесън.
Патладжанените
филийки се сипват в купата и хубаво се разбъркват с ръце, за да попаднат
подправките навсякъде. Оставят се да се овкусят така за 10 минути и се
подреждат в тава, предварително застлана с хартия за печене.
Пекат се 30 минути
в предварително загрята на 200 градуса фурна.
След това върху тях се подреждат
доматите, нарязани на кръгчета с дебелина 1-1,5 см. или на триъгълници (според
големината им).
Запичат се за
още 10-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар