неделя, 29 октомври 2017 г.




Продукти:


250 г. смилянски боб

3 големи яйца
30 г. пшенично брашно
30 г. царевично брашно
40 г. галета
5 г. сух джоджен
сол и черен пипер на вкус

За соса:

светъл соев сос
ябълков оцет
чесън на прах

олио за пържене


Бобът се накисва в достатъчно количество вода от вечерта. Изплаква се и се слага в тенджера. Залива се с вода, която след завиране се изхвърля. 


Отново се сипва вода и тенджерата се слага на котлона. Фасулът се вари до готовност, но е важно зърната да останат цели.
След това водата се изхвърля и бобът се оставя да изстине.
За панировката в купа се разбиват яйцата на пяна. Добавят се двата вида брашно, галетата и подправките. 


Всичко се разбърква до хомогенност.
Охладеният боб се сипва в купата с панировката 


и внимателно се разбърква. 


В дълбок тиган се загрява мазнина. Пускат се едно по едно бобчетата 


и се пържат до златисто.
Готовите бобчета се отцеждат върху домакинска хартия. 
Подреждат се в подходяща чиния и се сервират със сос (по желание) и чаша бира.


Няма коментари:

Публикуване на коментар