или 15х28 см:
4
малки ябълки ~ 400 г.
2
круши ~ 400 г.
2
яйца
100
г. захар
100
мл. прясно мляко
70
г. брашно
10
г. бакпулвер
20
г. разтопено краве масло
10
г. ванилена захар
щипка
сол
пудра
захар за поръсване
В купа се
смесват сухите съставки (брашно, бакпулвер, ванилия и сол).
Яйцата се
разбиват със захарта на крем, докато захарта се разтопи напълно. Добавят
се кравето масло и прясното мляко и се разбъркват. Прибавят се сухите съставки
на порции.
Сместа се разбърква внимателно с шпатула и се разделя на две равни части.
Сместа се разбърква внимателно с шпатула и се разделя на две равни части.
Ябълките и
крушите се обелват и се почистват от семките. Настъргват се на тънки филийки с
помощта на ренде или се нарязват.
Форма с
размер 20х20 см. се намазва с масло и се поръсва с брашно. Първо се сипва
сместа с ябълките и се заглажда. Отгоре се разпределя сместа с крушите и също
се заглажда.
Няма коментари:
Публикуване на коментар