вторник, 16 януари 2018 г.

Многослоен сладкиш с ябълки и круши











Продукти за форма с размери 20х20 см.
или 15х28 см:

4 малки ябълки ~ 400 г.
2 круши ~ 400 г.
2 яйца
100 г. захар
100 мл. прясно мляко
70 г. брашно
10 г. бакпулвер
20 г. разтопено краве масло
10 г. ванилена захар
щипка сол

пудра захар за поръсване





























В купа се смесват сухите съставки (брашно, бакпулвер, ванилия и сол).
Яйцата се разбиват със захарта на крем, докато захарта се разтопи напълно. Добавят се  кравето масло и прясното мляко и се разбъркват. Прибавят се сухите съставки на порции.  


Сместа се разбърква внимателно с шпатула и се разделя на две равни части. 
Ябълките и крушите се обелват и се почистват от семките. Настъргват се на тънки филийки с помощта на ренде или се нарязват.



Към едната смес се добавят ябълките, а към другата - крушите. 



Разбъркват се.



Форма с размер 20х20 см. се намазва с масло и се поръсва с брашно. Първо се сипва сместа с ябълките и се заглажда. Отгоре се разпределя сместа с крушите и също се заглажда. 



Сладкишът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор около 35 минути.



Оставя се да се охлади напълно и се поръсва с пудра захар. 
Реже се на квадрати и се сервира.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...