четвъртък, 6 юни 2019 г.


Продукти:

500 г. ягоди
2 средни лимона
150 г. пчелен мед
800 мл. студена вода

лед
резенчета лимони
5-6 цели ягоди
листенца свежа мента



В купата на пасатора се слагат ягодите, пчелният мед и половината вода (400 мл.). 



Пасират се до гладкост и се сипват в кана.
Ако искате по-фина консистенция на лимонадата, можете да прецедите ягодовата смес през цедка. Аз я оставих така.
Лимоните се нарязват на едри парчета 



и се пасират с останалата вода. Прецеждат се през цедка 



и сокът се сипва в каната. Всичко се разбърква.
Добавят се цели ягоди, резени лимон, листенца свежа мента и кубчета лед по желание.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

  Печен карфиол върху  пюре от бял боб и  Чимичури сос   Адаптирано от тук  Продукти за 2 порции:   Калории в 1 порция:  480 kcal ...