Продукти:
500
г. ягоди
2
средни лимона
150 г. пчелен мед
800
мл. студена вода
лед
резенчета
лимони
5-6
цели ягоди
листенца
свежа мента
В купата на
пасатора се слагат ягодите, пчелният мед и половината вода (400 мл.).
Пасират се до гладкост и се сипват в кана.
Ако искате по-фина консистенция на лимонадата, можете да прецедите ягодовата смес през цедка. Аз я оставих така.
Лимоните се нарязват на едри парчета
и се пасират с останалата вода. Прецеждат се през цедка
и сокът се сипва в каната. Всичко се разбърква.
Пасират се до гладкост и се сипват в кана.
Ако искате по-фина консистенция на лимонадата, можете да прецедите ягодовата смес през цедка. Аз я оставих така.
Лимоните се нарязват на едри парчета
и се пасират с останалата вода. Прецеждат се през цедка
и сокът се сипва в каната. Всичко се разбърква.
Добавят се
цели ягоди, резени лимон, листенца свежа мента и кубчета лед по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар