сряда, 8 юли 2020 г.

Салата от чери домати, печен патладжан и прясна моцарела



Продукти за 4 порции:

 

 

1 кг. патладжан

50 мл. олио

сол и черен пипер

 

800 г. чери домати

2 топки прясна моцарела (250 г.)

2 скилидки чесън

зехтин

сол на вкус

1/2 връзка накълцан магданоз

няколко листенца пресен босилек

Патладжанът се обелва на ивици. 

Реже се на четири по дължина, а след това напречно на едри парчета. 

Посолява се и се прехвърля в гевгир. 

Оставя се да престои 30 минути, за да се освободи от горчивият сок. Измива се и се подсушава с домакинска хартия.

Тавата на фурната се покрива с пергаментова хартия. Подрежда се патладжана и се полива с олиото. Подправя се със сол и черен пипер. 


Пече се в предварително затоплена на 200 градуса фурна около 30-35 минути, като се разбърква от време на време. 

В подходяща чиния се подреждат печеният патладжан, нарязаните на половинки чери домати, накъсаната прясна моцарела и накълцаният чесън. Салатата се подправя със сол, поръсва се с накълцан магданоз, цели листенца босилек и се полива със зехтин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

  Печен карфиол върху  пюре от бял боб и  Чимичури сос   Адаптирано от тук  Продукти за 2 порции:   Калории в 1 порция:  480 kcal ...