Салата от чери домати, печен патладжан и прясна моцарела
Продукти за 4 порции:
1 кг.
патладжан
50 мл.
олио
сол и
черен пипер
800 г.
чери домати
2 топки
прясна моцарела (250 г.)
2
скилидки чесън
зехтин
сол на
вкус
1/2
връзка накълцан магданоз
няколко
листенца пресен босилек
Патладжанът се обелва на ивици.
Реже се на четири по дължина, а след това напречно на едри парчета.
Посолява се и се прехвърля в гевгир.
Оставя се да престои 30 минути, за да се освободи от
горчивият сок. Измива се и се подсушава с домакинска хартия.
Тавата на фурната се покрива с пергаментова хартия. Подрежда се патладжана и се полива с олиото. Подправя се със сол и черен пипер.
Пече се в предварително затоплена на 200 градуса фурна около 30-35 минути, като се разбърква от време на време.
В подходяща чиния се подреждат
печеният патладжан, нарязаните на половинки чери домати, накъсаната прясна
моцарела и накълцаният чесън. Салатата се подправя със сол, поръсва се с
накълцан магданоз, цели листенца босилек и се полива със зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар