Сладкиш с боровинки, овесени ядки и шамфъстък
Адаптирано от тук
Продукти:
За тестото:
200 г. брашно
80 г. овесени ядки
200 г. захар
10 г. бакпулвер
10 г. ванилия
1 яйце
100 г. кисело мляко
65 г. меко краве масло
250-270 г. черни боровинки
40 г. брашно
За топинга:
100 г. брашно
30 г. овесени ядки
50 г. кафява захар мусковадо
40 г. едро накълцан суров шамфъстък
60 г. меко краве масло
В голяма купа се смесват брашното, овесените ядки, бакпулвера, захарта и ванилията. В друга купа се разбъркват яйцето, киселото мляко и разтопеното масло. Сухите и мокрите съставки се смесват и се разбъркват с тел до хомогенност.
Тава с диаметър 26 см.се застила с хартия за печене. Тестото се изсипва в нея и се разстила равномерно.
Боровинките се измиват, отцеждат се добре, разстилат се върху домакинска хартия и се оставят да изсъхнат. Сипват се в купа, смесват се с брашното,
За топинга се смесват сухите съставки ( брашното, овесените ядки, кафявата захар и шамфъстъка ). Прибавя се разстопеното масло и всичко се разбърква с вилица до получаването на влажни трохи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар