понеделник, 31 август 2015 г.

Пълнени чушки с бъркани яйца и сирене





















Продукти за 4 порции:

12 броя зелени чушки


 За плънката:

6 - 7 яйца
400 г. сирене
150 г. извара
3 скилидки чесън
1 домат ~ 150 г.
1/2 връзка магданоз
60 -70 мл. олио



Чушките се измиват и се почистват от семките. 
За плънката яйцата се разбиват леко с вилица и се посоляват.
В тиган се сгорещявт 20 мл. олио и яйцата се изливат в него. Бъркат се докато започнат да се втвърдяват.



В купа с вилица се натрошава сиренето. Прибавят се изварата, доматът (обелен и нарязанан на малки кубчета), магданозът (накълцан на ситно), пресованият чесън и яйцата и всичко се разбърква добре.



С тази смес се напълват чушките, подреждат се в тава и се поливат  с останалата мазнина. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...