петък, 13 ноември 2015 г.

Супа от червена леща, картофи и хрупкав бекон







Продукти:


300 г. червена леща
150 г. картофи
100 г. бекон на ленти
3 скилидки чесън
1 глава кромид лук или 1 стрък праз
50 - 60 г. моркови, нарязани на кубчета
50 мл. олио
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. доматено пюре
1/2 ч. л. чубрица
1/4 ч. л. мащерка
сол на вкус





В дълбок съд се сгорещява мазнината. Прибавя се беконът, нарязан на тънки лентички,


запържва се до златисто и се изважда в чиния. 



В останалата мазнина се задушават на слаб огън нарязаните на кубчета лук (праз), картоф и морков, докато поомекнат ( около 10 минути ).

 

Добавят се нарязаният на филийки чесън, чубрицата и мащерката



и всичко се бърка още около 1 минута.



Прибавя се червеният пипер и зеленчуците се заливат с 1,5 литра гореща вода. Слага се почистената и измита леща. Ястието се вари 30 минути, като се разбърква от време на време, а пяната се обира. Добавя се доматеното пюре, предварително размито в малко топла вода. Накрая се прибавя запърженият до златисто бекон, разбърква се, разпределя се в чинии и се поднася.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...