Продукти за 8-10 порции:
1 буркана дребни, цели, мариновани гъби ~
200 г.
1 връзка нарязан магданоз
300 г. настъргани сварени моркови
400 г. пилешко филе
500 г. настъргани сварени картофи
1 буркан настъргани и отцедени кисели
краставички
4 настъргани сварени яйца
300 г. кромид лук
400 г. майонеза
сол и черен пипер на вкус
40 г. краве масло или олио
Пилешкото филе се нарязвя на малки
кубчета. Подправя се със сол и черен пипер и се запържва до златисто в
половината мазнина. Прехвърля се в чиния.
В същия тигат се сипва нарязания на
полумесеци кромид лук заедно с останалата мазнина и се готви 8-10 минути,
докато се карамелизира. Подправя се със сол и черен пипер. Оставя се леко да се
охлади.
Дълбока купа се намазва обилно с мазнина.
Подреждат се гъбите с пънчетата нагоре.
Нарязаният магданоз се разпределя върху
тях.
Следва слой от настъргани сварени моркови,
които се намазват с майонеза и се поръсват със сол и черен пипер.
Сипва се пилешкото филе и се разпределя равномерно. Притиска се добре.
Следва слой от настъргани сварени картофи, които се поръсват със сол и черен пипер
и се намазват с майонеза.
Отгоре се разпределят настърганите и добре отцедени кисели краставички.
Намазват се с тънък слой майонеза и се притискат.
Добавят се настърганите сварени яйца.
Подправят се със сол и пипер и се мажат с майонеза.
Отгоре се разпределя карамелизираният кромид лук.
Салатата се прибира в хладилника за 5-6 часа, за да стегне.
Обръща се в подходяща чиния преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар