петък, 27 март 2015 г.

Салата "Гъбена полянка"







Продукти за 8-10 порции:

  

1 буркана дребни, цели, мариновани гъби ~ 200 г.

1 връзка нарязан магданоз

300 г. настъргани сварени моркови

400 г. пилешко филе

500 г. настъргани сварени картофи

1 буркан настъргани и отцедени кисели краставички

4 настъргани сварени яйца

300 г. кромид лук

400 г. майонеза

сол и черен пипер на вкус

40 г. краве масло или олио

 



Пилешкото филе се нарязвя на малки кубчета. Подправя се със сол и черен пипер и се запържва до златисто в половината мазнина. Прехвърля се в чиния. 

В същия тигат се сипва нарязания на полумесеци кромид лук заедно с останалата мазнина и се готви 8-10 минути, докато се карамелизира. Подправя се със сол и черен пипер. Оставя се леко да се охлади.

Дълбока купа се намазва обилно с мазнина. 

Подреждат се гъбите с пънчетата нагоре. 


Нарязаният магданоз се разпределя върху тях.



Следва слой от настъргани сварени моркови, 



които се намазват с майонеза и се поръсват със сол и черен пипер. 


Сипва се пилешкото филе и се разпределя равномерно. Притиска се добре. 



Следва слой от настъргани сварени картофи, които се поръсват със сол и черен пипер 



и се намазват с майонеза. 

Отгоре се разпределят настърганите и добре отцедени кисели краставички. 



Намазват се с тънък слой майонеза и се притискат. 



Добавят се настърганите сварени яйца. 



Подправят се със сол и пипер и се мажат с майонеза. 



Отгоре се разпределя карамелизираният кромид лук.



Салатата се прибира в хладилника за 5-6 часа, за да стегне. 

Обръща се в подходяща чиния преди сервиране.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 Крем супа от печени тиквички, грах и босилек   Продукти за 4 порции: Калории в 1 порция: 300 kcal   850 г. тиквички 100 г. кромид...