Чили кон карне
Продукти:
500 г. кайма от свинска плешка
1 морков ситно настърган - 60 г.
30 мл. олио
2 глави кромид лук - 250 г.
3 скилидки чесън, нарязани на ситно - 30 г.
1 люта чушка без семките, нарязана на ситно - 25 г.
400 г. нарязани на кубчета домати от консерва
50 г. доматено пюре, разредено с 200 мл. топла вода
500 г. червен боб от консерва
1 ч. л. захар
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. мащерка
1 ч. л. смлян кимион
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
Олиото се сгорещява в дълбок тиган и в него се запържват нарязаният на ситно лук, чесънът и морковът
за около 5 минути. Прибавят се каймата, 100 мл. топла вода и сместа се бърка докато водата се изпари - 15-20 минути.
Добавят се лютата чушка, доматите на кубчета, доматеното пюре с водата
и подправките.
Всичко се разбърква добре и се готви до сгъстяване на соса, около 20 минути.
Прибавя се отцеденият червен боб
и се оставя да къкри на слаб огън още 20 минути.
Дафиновият лист се отстранява и ястието е готово за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар