неделя, 29 ноември 2015 г.




Продукти за 12  броя:


1 яйце размер М
100 мл. студено прясно мляко
25 г. течно краве масло
5 грама ванилова захар
75 г. бяло брашно
четиресетграм Греъм брашно
35 г. фини овесени ядки
75 г. захар
5 г. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. канела
120 г. обелени и настъргани ябълки

Продукти за топинга:


50 г. брашно
30 г. кафява захар
1/2 ч. л. канела
15 г. твърдо масло, нарязано на кубчета




В купа се смесват пресятото бяло брашно, грахама, овесените ядки, захарта, бакпулвера, солта, ванилията и канелата. 



В друга купа яйцето се разбива на пяна с помощта на телена бъркалка, прибавят се студеното прясно мляко, течното краве масло и се разбъркват.



Към влажните съставки на порции се прибавят сухите,



като се бърка до получаването на еднородна смес. Накрая се добавят настърганите ябълки



и всичко се обърква добре.


Сместа се разпределя в хартиени кошнички,


предварително поставени в тава за мъфини с 12 гнезда.



За топинга маслото се реже на кубчетаи се разбърква с брашното, кафявата захар и канелата до получаването на трохи. 



Върху всяко кексче се разпределя от топинга.



Мъфините се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност (25-30 минути).








1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...