Продукти за 12 броя:
1 яйце размер М
100 мл. студено прясно мляко
25 г. течно краве масло
5 грама ванилова захар
75 г. бяло брашно
четиресетграм Греъм брашно
35 г. фини овесени ядки
75 г. захар
5 г. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. канела
120 г. обелени и настъргани ябълки
Продукти за топинга:
50 г. брашно
30 г. кафява захар
1/2 ч. л. канела
В купа се смесват пресятото бяло брашно, грахама, овесените ядки, захарта, бакпулвера, солта, ванилията и канелата.
В друга купа яйцето се разбива на пяна с помощта на телена бъркалка, прибавят се студеното прясно мляко, течното краве масло и се разбъркват.
Към влажните съставки на порции се прибавят сухите,
като се бърка до получаването на еднородна смес. Накрая се добавят настърганите ябълки
и всичко се обърква добре.
За топинга маслото се реже на кубчетаи се разбърква с брашното, кафявата захар и канелата до получаването на трохи.
Класа!
ОтговорИзтриване