Toрта-бонбониера "Валентинка"
Адаптирано от тук
Продукти за пандишпановото тесто:
3 яйца
150 г. захар
10 г. ванилена захар
120 г. брашно
5 г. бакпулвер
щипка сол
щипка сол
Продукти за крема:
10 г. желатин
600 мл. студена сладкарска сметана
1/2 ампула ванилова есенция
Продукти за сиропа:
100 мл. вода
50 г. захар
1/2 ампула ванилена есенция
10 - 12 шоколадови бонбони с форма на сърце
кокосови стърготини за поръсване
За блата яйцата се разбиват на пяна на висока степен за 1 минута.
Постепенно се добавят захарта, ванилията и солта като разбиването продължава още 2 минути до получаването на пухкав крем.
За крема желатинът се накисва в 50 мл. студена вода докато набъбне и се стапя на водна баня. Сметаната се разбива на твърд сняг.
Прибавят се желатинът и ванилената есенция и кремът се разбърква добре. 1/3 от него се отделя за украса.
Водата и захарта за сиропът се смесват в малка тенджерка и се варят 2-3 минути. Прибавя се ванилената есенция.
В тортена чиния се слага едната пандишпанова платка и се сиропира с половината от горещия сироп.
Отгоре се разпределя част от крема.
Поставя се втората платка като се притиска добре, сиропира се с останалия сироп и цялата тортата се измазва със сметана.
Кремът за украсата се поставя в пош и с него се рисува решетка върху тортата. Бонбониерата се поръсва с кокосови стърготини и се "пълни" с шоколадови бонбони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар