вторник, 23 февруари 2016 г.

Чаени сладки със сушени плодове и ядки



Адаптирано от тук

Продукти за 24 броя:


125 г. меко краве масло
50 г. пудра захар
50 г. микс от сурови ядки по желание (шамфъстък, кашу, бадеми и други)
70 г. микс от сушени плодове и захаросани корички (стафиди, червени боровинки, сушен касис, захаросани кедрови стърготини
и други)

20 броя захаросани череши - около 100 г.
180 г. брашно
10 г. ванилена захар

пудра захар за овалване


Мекото масло, пудрата захар и ванилията се разбиват с миксер до получаване на пухкав крем.


Добавят се нарязаните на ситно сурови ядки


и сушени плодове.


Накрая се сипва брашното и се оформя тесто,


което се завива в свежо фолио и се оставя в хладилника за 30 минути. От охладеното тесто се оформят 24 еднакви по големина топчета,


които се подреждат в застлана с хартия за печене тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна 10-12 минути. Още горещи се овалват обилно в пудра захар.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...