понеделник, 8 февруари 2016 г.

Ориз с пилешко филе и лимон по индонезийски





Продукти за 4 порции:

400 г. пилешко филе

1 ч. л. мед 
2 ч. л. соев сос
1 ч. л. унисос ( по желание)
2 ч. л. къри
1 с. л. кетчуп
1 ч. л. горчица

2 стръка зелен лук
1/2 люта зелена чушка без семките
1 червена чушка капия
2-3 скилидки чесън
1 голям  лимон
50 мл. олио

500 г. сварен ориз

В купа се смесват съставките за маринатата - медът, соевият сос,  унисосът, кърито, кетчупът и горчицата. Месото се реже на тънки ивички,




прибавя се към маринатата, като се разбърква добре




и се оставя в хладилника за 25 - 30 минути.
Лимонът се измива и се обелва. Реже се на две по дължина и след това на тънки резенчета.




Зеленият лук се почиства, измива се и се нарязва на парчета, дълги 1 - 2 см. Чушките се почистват от семките и се режат на ивички. 
На силен огън в дълбок тиган се сгорещява мазнината. Добавят се месото, зеленият лук, лимонът




и двата вида чушки и готвенето продължава 8 - 10 минути при непрекъснато бъркане.




Накрая се прибавят чесънът и свареният ориз и след 5 - 6 минути готвене на слаб огън ястието е готово за сервиране.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...