Ориз с пилешко филе и лимон по индонезийски
Продукти за 4 порции:
400 г. пилешко филе
1 ч. л. мед
2 ч. л. соев сос
1 ч. л. унисос ( по желание)
2 ч. л. къри
1 с. л. кетчуп
1 ч. л. горчица
2 стръка зелен лук
1/2 люта зелена чушка без семките
1 червена чушка капия
2-3 скилидки чесън
1 голям лимон
50 мл. олио
500 г. сварен ориз
В купа се смесват съставките за маринатата - медът, соевият сос, унисосът, кърито, кетчупът и горчицата. Месото се реже на тънки ивички,
Лимонът се измива и се обелва. Реже се на две по дължина и след това на тънки резенчета.
Зеленият лук се почиства, измива се и се нарязва на парчета, дълги 1 - 2 см. Чушките се почистват от семките и се режат на ивички.
На силен огън в дълбок тиган се сгорещява мазнината. Добавят се месото, зеленият лук, лимонът
Няма коментари:
Публикуване на коментар