петък, 9 септември 2016 г.



























Продукти за 12 броя:


За тестото:


300 г. брашно
50 г. натурално какао
5 г. сода бикарбонат
5 г. бакпулвер
180 г. бяла захар
70 г. кафява захар
75 г. течно краве масло
1 яйце
100 мл. силно кафе еспресо
150 г. кисело мляко

12 парченца бял шоколад

За крема:


300 мл. течна сладкарска сметана
50 г. Нескуик
1 ч. л. инстантно кафе























В купа се смесват всички сухи съставки (пресятите брашно, бакпулвер и какао, содата и двата вида захар)


и се разбъркват. 



В друга купа се разбиват яйцето с киселото мляко.
Добавят се течното краве масло


и охладеното еспресо и се разбъркват добре. 


Сухите съставки се добавят на порции към течната смес


и се разбъркват до хомогенност. 



Във форма за мъфини с 12 гнезда се слагат 24 хартиени кошнички (по 2 във всяко гнездо).
Тестото се разпределя в кошничките,


а в центъра на всяка се слага по 1 парченце бял шоколад.



Кексчетата се пекат на 170 градуса без вентилатор около 20 минути. 
Оставят се да изстинат напълно. 
За крема сметаната се разбива на твърд сняг. Добавят се подсладеното какао и инстантното кафе и всичко се разбърква.
Мока кремът се сипва в пош и се шприцоват розички върху всяко кексче.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...