Продукти за 4 порции (10-12 броя):
1 голям патладжан
150 г. спагети
125 г. моцарела
60 г. сирене
50 г. олио за намазване на патладжаните
За соса Маринара:
400 г. обелени и нарязани на кубчета домати (може и от консерва)
15-20 г. доматено пюре размито с 50 мл. вода
1 средна глава кромид лук
3-4 скилидки чесън
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сух босилек или 5-6 листа пресен
1/2 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
30 мл. зехтин
20 мл. зехтин за намазване на тавата
50 г. настърган кашкавал
Патладжанът се реже на ленти (10-12 броя) по дължина,
които се посоляват и се оставят 30 минути, за да се отдели горчивият им сос. След това се измиват и се подсушават.
Намазват се обилно с олио и се изпичат на грил тиган.
Лукът се реже на ситно и се запържва в зехтина.
Сипват се пасираните домати
и сосът се оставя да къкри 20 минути на умерен огън, докато се сгъсти. Добавят се сухите подправки, захарта, сол и черен пипер на вкус.
1/3 от соса се сипва на дъното на намазана със зехтин тава,
а в останалите 2/3 от него се сипват добре отцедените спагети.
Разбъркват се и тиганът се връща на котлона за още 2-3 минути.
Върху всяка лента патладжан се слагат от спагетите, парче сирене и парче моцарела
и се завиват стегнати рула,
които се подреждат върху соса.
Здравей, Илияна, тези патладжанени хапки са страшно идейни, поздравявам те за вкусната рецепта. :) Бих искала да се свържа с теб, но не откривам твой имейл. Ако е възможно, драсни ми на моя - mousseofcoloursanddreams@gmail.com, имам едно питане към теб. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер