неделя, 11 септември 2016 г.












Източник: Едим Дома



Продукти за 4 порции - 8 броя:

400 г. бутер тесто

500 г. пилешко филе
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч. л. чесън на прах
1 с. л. унисос
20 мл. олио

1 връзка зелен лук
1/2 зелена капия
1/2 червена капия
70 г. зелени маслини без костилка
30 г. черни маслини без костилка
1 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. суха мащерка
20 мл. олио
80 г. настъргана Моцарела

1 жълтък за намазване


























Пилешкото филе се реже на 8 парчета, които се подправят със сол и черен пипер, чесън на прах, намазват се с мазнината



и се пекат на грил тиган по 3 минути от всяка страна.



Поливат се с унисосът и се изваждат в чиния.
Лукът и пиперът се режат на ситно и се запържват в олиото за 5-6 минути. Добавят се нарязаните на кръгчета маслини и сухи подправки и всичко се разбърква.



Плънката се оставя леко да се охлади. 
Бутер тестото се реже на квадрати с размери 13х13 см. В центъра на всеки квадрат по диагонал се слага парче пилешко филе



и по една супена лъжица от плънката.



Отгоре се разпределя част от настърганата моцарела. 



Двата края на всеки квадрат се застъпват. 
















Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и се намазват обилно с разбитият жълтък.



Пекат се в предварително подгрята на 170 градуса с вентилатор фурна 15-20 минути до получаване на приятен златист загар. 




2 коментара:

  1. Много интересно предложение :) И страхотно изпълнение! Смятам да го пробвам с обикновено тесто :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря,Ваня! Харесва ми идеята за обикновеното тесто! И аз ще пробвам! :)

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...