Продукти за 4 порции - 8 броя:
400 г. бутер тесто
500 г. пилешко филе
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч. л. чесън на прах
1 с. л. унисос
20 мл. олио
1 връзка зелен лук
1/2 зелена капия
1/2 червена капия
70 г. зелени маслини без костилка
30 г. черни маслини без костилка
1 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. суха мащерка
20 мл. олио
80 г. настъргана Моцарела
1 жълтък за намазване
Пилешкото филе се реже на 8 парчета, които се подправят със сол и черен пипер, чесън на прах, намазват се с мазнината
и се пекат на грил тиган по 3 минути от всяка страна.
Лукът и пиперът се режат на ситно и се запържват в олиото за 5-6 минути. Добавят се нарязаните на кръгчета маслини и сухи подправки и всичко се разбърква.
Плънката се оставя леко да се охлади.
Бутер тестото се реже на квадрати с размери 13х13 см. В центъра на всеки квадрат по диагонал се слага парче пилешко филе
и по една супена лъжица от плънката.
Отгоре се разпределя част от настърганата моцарела.
Двата края на всеки квадрат се застъпват.
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и се намазват обилно с разбитият жълтък.
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и се намазват обилно с разбитият жълтък.
Пекат се в предварително подгрята на 170 градуса с вентилатор фурна 15-20 минути до получаване на приятен златист загар.
Много интересно предложение :) И страхотно изпълнение! Смятам да го пробвам с обикновено тесто :)
ОтговорИзтриванеМного благодаря,Ваня! Харесва ми идеята за обикновеното тесто! И аз ще пробвам! :)
ОтговорИзтриване