вторник, 27 септември 2016 г.



























Адаптирано от тук

Продукти за форма с диаметър 24 см.:

За тестото: 


1 яйце
70 г. пудра захар
100 г. меко краве масло
1 щипка сол
270 г. брашно
3 г. бакпулвер
1 ч. л. настъргана лимонова кора
1-2 с. л. студена вода


За пълнежа:

50 мл. течна сметана
70 г. пудра захар
250 г. рикота
1 яйце
1 пакетче ванилов пудинг на д-р Йоткер - 40 г.
400 г. праскови нарязани на малки парченца


























За тестото в купа се смесват всички съставки и бързо се омесва меко тесто, което се слага в найлонов плик



и се оставя в хладилника за 30 минути.
От охладеното тесто се отделя 1/3 част и се прибира във фризера. Останалото тесто се разстила в тортена форма с диаметър 24 см., предварително покрита с хартия за печене.



За плънката в купа се смесват рикотата, яйцето, захарта, сметаната и ваниловият пудинг



и се разбиват с телена бъркалка до хомогенност.



Добавят се нарязаните на кубчета праскови и сместа се разбърква внимателно.



Сипва се върху тестото и се разпределя равномерно.



Останалата 1/3 от тестото се изважда от фризера и се настъргва на едро ренде върху плънката.



Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 40-50 минути до златисто.



Оставя се да изстине напълно и се прибира в хладилника за една нощ.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...