понеделник, 3 октомври 2016 г.



















































Адаптирано от тук






Продукти за 8 броя:


500-550 г. брашно
200 мл. топло прясно мляко
50 мл. олио
1 яйце + 1 белтък
7 г. суха мая или 20 г. прясна
5 г. сол
5 г. захар


40 г. течно краве масло за намазване
100 г. кашкавал
100 г. сирене Чедър
1 жълтък за намазване


30 г. настърган кашкавал за поръсване



































В купа се прави квас от прясното мляко, маята, захарта и 150 г. от брашното и се оставя да шупне.


Към него се добавят олиото, яйцето и белтъка, солта


и останалото брашно и се замесва меко тесто, което се оставя на топло да втаса докато удвои обема си.


Втасалото тесто се разделя на три равни части, от които се оформят топки и се оставят да починат още 15 минути.


  

Кашкавалът и сиренето Чедър се настъргват на средно ренде.


От предварително разделеното тесто се взема една от топките и се разточва на кръг с диаметър 30-35 см.,




намазва се с разтопено масло



и се поръсва с 1/3 от настърганите сирена.



Втората топка се разточва на кръг със същият диаметър и се поставя върху първата. Намазва се с краве масло и се поръсва с кашкавал и Чедър. По същият начин се процедира и с третата топка, която се слага върху втората кора, намазва се с масло и се поръсва със сирената.
Тестото се нарязва на 8 триъгълника, от които се оформят стегнати кифлички



и се подреждат в застлана с хартия за печене тава. Намазват се с разбитият жълтък




и се поръсват с настърган кашкавал.
Слагат се в студена фурна, която след това се подгрява на 170 градуса с вентилатор или на 190 градуса без обдухване. Пекат се 20-25 минути до получаване на апетитен златист загар.




Добър апетит!











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...