неделя, 6 ноември 2016 г.

Крем супа от тиква и печени зеленчуци























Ето и третата рецепта, с която станах част от списанието SO into FOOD (брой 6) - "Цветовете на есента"! 





Продукти за 2 порции:


300 г. обелена тиква
1 морков
3 скилидки чесън
1 червена чушка
1 глава кромид лук
3 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
20 мл. олио
350-400 мл. гореща вода или зеленчуков бульон



За гарниране:

2 с. л. заквасена сметана
1/2 ч. л. черен сусам
1/2 ч. л. бял сусам
листенца прясна мащерка







Обеленият морков, тиквата, необелените скилидки чесън, червената чушка, срязаната на  половина глава кромид лук и мащерката се слагат в застлана с хартия за печене тава.



Посоляват се, поливат се с олиото и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна 20-25 минути.



Стръкчетата мащерка се изваждат на петата минута от печенето, за да не прегорят.
Изпечените и обелени зеленчуци и листенцата мащерка



се слагат в купата на пасатора, заливат се с горещата вода или бульон и се пасират до гладкост.



Получената смес се сипва в тенджерка



и се вари 5-10 минути на слаб огън.



Подправя се със сол и черен пипер.
Супата се сервира гарнирана със заквасена сметана, двата вида сусам и листенца прясна мащерка.























Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...