Крем супа от тиква и печени зеленчуци
Ето и третата рецепта, с която станах част от списанието SO into FOOD (брой 6) - "Цветовете на есента"!
Продукти за 2 порции:
300 г. обелена тиква
1 морков
3 скилидки чесън
1 червена чушка
1 глава кромид лук
3 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
20 мл. олио
350-400 мл. гореща вода или зеленчуков бульон
За гарниране:
2 с. л. заквасена сметана
1/2 ч. л. черен сусам
1/2 ч. л. бял сусам
Обеленият морков, тиквата, необелените скилидки чесън, червената чушка,
срязаната на половина глава кромид лук и
мащерката се слагат в застлана с хартия за печене тава.
Посоляват се, поливат
се с олиото и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна 20-25
минути.
Стръкчетата мащерка се изваждат на петата минута от печенето, за да не
прегорят.
Изпечените и обелени зеленчуци и листенцата мащерка
се слагат в купата на
пасатора, заливат се с горещата вода или бульон и се пасират до гладкост.
Получената смес се сипва в тенджерка
и се вари 5-10 минути на слаб огън.
Подправя се със сол и черен пипер.
Супата се сервира гарнирана със заквасена сметана, двата вида сусам и
листенца прясна мащерка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар