Продукти:
500 г. измит и почистен от жилките спанак (450 г. замразен)
150 г. ориз
100 г. ситно натрошен булгур
1 стрък праз лук (1 връзка зелен лук)
1 скилидка чесън (1 стрък пресен чесън)
60 мл. олио
1 обелен и нарязан на кубчета домат
1/2 с. л. накълцан пресен джоджен (1/2 ч. л. сух)
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
В мазнината се задушават нарязаните на ситно праз лук (зелен лук), чесън и спанак за 5-6 минути.
Добавят се измитите ориз и булгур и се готвят 1-2 минути. Заливат се с гореща вода ( ~ 700 мл.) и готвенето продължава докато оризът и булгурът набъбнат и водата изври.
Прибавят се нарязаните на кубчета домати, джоджен, червен пипер, сол и черен пипер на вкус и ястието се готви още 10 минути.
Сервира се с 1-2 лъжици кисело мляко по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар