Продукти за форма
с диаметър 22-24 см.:
с диаметър 22-24 см.:
260 г. бисквити Орео
70 г. течно краве масло
За чийзкрема:
250 г. сирене Рикота
350 г. крем сирене
Филаделфия
белият пласт на
бисквитите Орео
150 г. пудра захар
10 г. ванилена захар
10 г. желатин на д-р
Йоткер + 50 мл. студена вода
За слоят от нар:
500 мл. прясно изцеден
сок от нар (сок от 2 големи плода)
150 г. пудра захар
10 г. желатин на д-р
Йоткер + 50 мл. студена вода
За декориране:
зърна от нар
накълцан суров шамфъстък
листенца прясна мента
Бисквитите Орео се отлепват, белият крем се отделя с лъжичка и се слага в купа.
За чийзкремът в купа се смесват рикотата, крем сиренето, белият слой от бисквитите, пудрата захар и ванилията
Прибира се в хладилника за 30 минути, за да стегне.
За плодовият слой сокът от нар се сипва в купа. Добавя се пудрата захар
и сместа се разбърква до пълното разтваряне на захарта. Прибавя се стопеният на водна баня желатин, разбърква се и се излива върху стегналият бял слой.
Чийзкейкът се слага в хладилника за няколко часа, за да стегне напълно.
Гарнира се със зърна нар,
накълцан суров шамфъстък и пресни листенца мента.
Няма коментари:
Публикуване на коментар