Продукти за форма с диаметър 17 см.:
За бисквитената основа:
180 г. бисквити Орео
50 г. краве масло
За чийзкрема:
200 г. рикота
250 г. сирене маскарпоне
белият крем от бисквитите Орео
100 г. пудра захар
настърганата кора на 1/2 лимон
5 г. желатин на д-р Йоткер + 25 мл. студена вода
За тиквеният слой:
350 г. обелена тиква
50 мл. вода
100 г. захар
5 г. желатин на д-р Йоткер + 25 мл. студена вода
За шоколадовата паяжина:
50 г. натурален шоколад
Бисквитите Орео се отлепват,
кремът се обира с лъжичка
и се смесват с течното краве масло
до получаване на влажни трохи.
и се слага в купа.
Бисквитите се смилат в блендер
Тортена форма с диаметър 17 см. се застила с хартия за печене.
Сипват се маслените трохи, разпределят се равномерно и се притискат с лъжица, за да се получи стабилна основа.
Слага се в хладилника да стегне.
За чийзкрема в купа се смесват рикотата, маскарпонето, кремът от бисквитките Орео, пудрата захар и лимонената кора.
Добавя се разтопеният на водна баня желатин и всичко се разбърква до хомогенност. Готовият крем се сипва върху бисквитената основа, заглажда се
и се оставя в хладилника да стегне.
Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета и се слага в касерола. Залива се с водата, поръсва се със захарта
и се вари докато омекне напълно.
Пасира се.
Добавя се стопеният на водна баня желатин и се разбърква. Сместа се оставя да изстине и се сипва върху чийзкрема. Прибира се в хладилника да стегне.
Наторалният шоколад се стапя на водна баня
и се сипва в пош с тънък накрайник. Правят се 8 линии като се започва от центъра към външната част на чийзкейка. След това се правят напречни черти, за да се оформи паяжината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар