понеделник, 31 октомври 2016 г.




















Продукти за форма с диаметър 17 см.:


За бисквитената основа:


180 г. бисквити Орео
50 г. краве масло

За чийзкрема:


200 г. рикота
250 г. сирене маскарпоне
белият крем от бисквитите Орео
100 г. пудра захар
настърганата кора на 1/2 лимон
5 г. желатин на д-р Йоткер + 25 мл. студена вода

За тиквеният слой:


350 г. обелена тиква
50 мл. вода
100 г. захар
5 г. желатин на д-р Йоткер + 25 мл. студена вода

За шоколадовата паяжина:


50 г. натурален шоколад




















Бисквитите Орео се отлепват,



кремът се обира с лъжичка



и се слага в купа.







Бисквитите се смилат в блендер



и се смесват с течното краве масло



до получаване на влажни трохи. 
Тортена форма с диаметър 17 см. се застила с хартия за печене. 
Сипват се маслените трохи, разпределят се равномерно и се притискат с лъжица, за да се получи стабилна основа.



Слага се в хладилника да стегне.
За чийзкрема в купа се смесват рикотата, маскарпонето, кремът от бисквитките Орео, пудрата захар и лимонената кора.



Добавя се разтопеният на водна баня желатин и всичко се разбърква до хомогенност. Готовият крем се сипва върху бисквитената основа, заглажда се



и се оставя в хладилника да стегне. 
Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета и се слага в касерола. Залива се с водата, поръсва се със захарта



и се вари докато омекне напълно.



Пасира се.



Добавя се стопеният на водна баня желатин и се разбърква. Сместа се оставя да изстине и се сипва върху чийзкрема. Прибира се в хладилника да стегне.



Чийзкейкът се изважда от формата и се прехвърля в подходяща чиния. 



Наторалният шоколад се стапя на водна баня



и се сипва в пош с тънък накрайник. Правят се 8 линии като се започва от центъра към външната част на чийзкейка. След това се правят напречни черти, за да се оформи паяжината. 



























Няма коментари:

Публикуване на коментар