Адаптирано от тук
Продукти:
3
яйца размер М
200
г. захар
100
г. кисело мляко
60
мл. олио
15
мл. лимонов сок
1
с. л. настъргана лимонова кора
250
г. брашно
10
г. бакпулвер
щипка
сол
250
г. къпини + 1 с. л. брашно
пудра захар за поръсване
В купа се
разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка, докато захарта се разтопи.
Добавят се Добавят се киселото мляко, олиото, лимоновият сок и лимоновата кора.
Накрая се добавят пресятото с бакпулвера брашно и солта.
Всичко се разбърква
добре до хомогенизиране.
Продълговата
форма за кекс се намазва с масло и се поръсва с брашно.
Сипва се
половината от кексовата смес.
Отгоре се разпределят част от къпините,
предварително посипани с брашното.
Следва втората половина от тестото, което се
заглажда. Накрая се подреждат останалите набрашнени къпини.
Сладкишът се
пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор около 50
минути или докато боднато в центъра на кекса шишче излезе сухо.
Готовият кекс
се оставя да се охлади за 30 минути и се изважда от формата в подходяща чиния.
Поръсва се с пудра захар и е готов за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар