вторник, 8 август 2017 г.































Адаптирано от тук

Продукти:

3 яйца размер М
200 г. захар
100 г. кисело мляко
60 мл. олио
15 мл. лимонов сок
1 с. л. настъргана лимонова кора
250 г. брашно
10 г. бакпулвер
щипка сол
250 г. къпини + 1 с. л. брашно

пудра захар за поръсване


В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка, докато захарта се разтопи. Добавят се Добавят се киселото мляко, олиото, лимоновият сок и лимоновата кора. Накрая се добавят пресятото с бакпулвера брашно и солта. 


Всичко се разбърква добре до хомогенизиране. 
Продълговата форма за кекс се намазва с масло и се поръсва с брашно. 
Сипва се половината от кексовата смес. 


Отгоре се разпределят част от къпините, предварително посипани с брашното. 


Следва втората половина от тестото, което се заглажда. Накрая се подреждат останалите набрашнени къпини.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор около 50 минути или докато боднато в центъра на кекса шишче излезе сухо.

Готовият кекс се оставя да се охлади за 30 минути и се изважда от формата в подходяща чиния.
Поръсва се с пудра захар и е готов за сервиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...