Продукти за 4 порции:
1
брой продълговат и месест патладжан
2
топки моцарела
2
средни домата
листенца
босилек
зехтин
сол
олио
за намазване на патладжана
От средната
част на патладжана се отрязват 4 дълги ленти (по цялата му дължина) с дебелина
1-1,5 см.
Посоляват се и се оставят така за 15-20 минути. След това се изплакват и се подсушават с домакинска хартия. Лентичките патладжан се намазват с олио от двете страни и се пекат на грил тиган по 3-4 минути от страна. Оставят се да се охладят.
Доматите и моцарелата се нарязват на кръгчета и се подреждат върху грилованите патладжани, като се редуват и застъпват. Между тях се поставят листенцата босилек.
Посоляват се, поливат се със зехтин и са готови за поднасяне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар