вторник, 29 август 2017 г.





Продукти за 4 порции:

1 брой продълговат и месест патладжан
2 топки моцарела
2 средни домата
листенца босилек
зехтин
сол

олио за намазване на патладжана

 


От средната част на патладжана се отрязват 4 дълги ленти (по цялата му дължина) с дебелина 1-1,5 см. 


Посоляват се и се оставят така за 15-20 минути. След това се изплакват и се подсушават с домакинска хартия. Лентичките патладжан се намазват с олио от двете страни и се пекат на грил тиган по 3-4 минути от страна. Оставят се да се охладят. 


Доматите и моцарелата се нарязват на кръгчета и се подреждат върху грилованите патладжани, като се редуват и застъпват. Между тях се поставят листенцата босилек. 


Посоляват се, поливат се със зехтин и са готови за поднасяне.



Няма коментари:

Публикуване на коментар