четвъртък, 31 август 2017 г.

















Адаптирано от тук

Продукти за 8 броя:

2 яйца
120 мл. прясно мляко
120 мл. вода
30 мл. олио
100 г. сирене чедър 
200 г. брашно
5 г. бакпулвер
сол на вкус


Яйцата се разбиват добре с телена бъркалка. Сипват се прясното мляко, водата  и  олиото.
Добавя се настърганото сирене чедър. Накрая се прибавят пресятото с бакпулвера брашно и солта и всичко се разбива енергично до хомогенизиране. 
Гофретникът се включва да загрее.
От полученото тесто се изпичат 8 гофрети, като печенето продължава 5-7 минути в зависимост от това как пече съответния гофретник.




Няма коментари:

Публикуване на коментар