четвъртък, 14 септември 2017 г.





Стара бабина рецепта, незабравим спомен от детството.



Продукти за 2 порции:


500 г. печени и белени чушки
500 мл. топло прясно мляко
50 мл. олио
30 г. брашно
сол и черен пипер на вкус


За гарниране:


натрошено сирене (по желание)
запръжка от 2 с.л. олио и 1/2 ч.л. червен пипер (по желание)



Чушките се накъсват на лентички по дължина или се нарязват и се запържват в олиото за 10-12 минути. 


Сипва се брашното и се бърка в продължение на минута, за да се запече. 


Сипва се топлото прясно мляко и се разбърква. 


Ястието се вари до получаване на желаната гъстота. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Гарнира се с натрошено сирене и запържено олио с червен пипер по желание.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...