Стара бабина рецепта, незабравим спомен от детството.
Продукти за 2 порции:
500 г. печени и белени чушки
500 мл. топло прясно мляко
50 мл. олио
30 г. брашно
сол и черен пипер на вкус
За гарниране:
натрошено сирене (по желание)
запръжка от 2 с.л. олио и 1/2 ч.л. червен пипер (по желание)
Чушките се накъсват на
лентички по дължина или се нарязват и се запържват в олиото за 10-12
минути.
Сипва се
брашното и се бърка в продължение на минута, за да се запече.
Сипва се топлото
прясно мляко и се разбърква.
Ястието се вари до получаване на желаната
гъстота. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Гарнира се с
натрошено сирене и запържено олио с червен пипер по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар