Продукти за 12 броя:
2 яйца
размер М
50 мл.
прясно мляко
40 мл.
зехтин
40 г.
настъргано сирене чедър или кашкавал
100 г.
брашно
10 г.
бакпулвер
1 ч. л. сух
риган
1/4 ч. л.
сух босилек
5 г. сол
2-3 щипки
черен пипер
350 г.
картофи - 2 броя средни
150 г.
червен лук - 1 глава
20 мл. олио
Картофите
се сваряват с кората за 20 минути. Охлаждат се, обелват се и се нарязват на
дребни кубчета. Лукът се обелва и се реже на полумесеци.
В тиган се
сгорещява олиото (20 мл.). Сипва се лукът и се задушава за 2-3 минути. Добавят
се нарязаните на кубчета картофи
и се готвят 5-6 минути. Оставят се настрана да
се охладят.
В купа се
смесват пресятото с бакпулвера брашно, настърганото сирене чедър (кашкавал),
солта, черният пипер, сухият риган и сухият босилек.
Разбъркват се.
Отделно се
разбиват яйцата с прясното мляко и зехтина и се сипват при сухите съставки.
Разбъркват се.
Добавят се картофите и червеният лук.
Тава с 12
гнезда за мъфини се зарежда с 12 хартиени кошнички.
Тестото се разпределя в тях
и
кексчетата се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор
20-25 минути до златисто.
Охлаждат се леко и се сервират с бяло вино или бира.
Разкошни солени мъфини са се получили Или.Чудесна и много интересна рецепта.Ще ги изпробвам при удобен случай.Лесни и много красиви.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Много благодаря, Ели! Поздрави и от мен! :)
ИзтриванеМного интересна рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси! :)
Изтриване