четвъртък, 11 октомври 2018 г.





Продукти за 12 броя:

2 яйца размер М
50 мл. прясно мляко
40 мл. зехтин
40 г. настъргано сирене чедър или кашкавал
100 г. брашно
10 г. бакпулвер
1 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. сух босилек
5 г. сол
2-3 щипки черен пипер
350 г. картофи - 2  броя средни
150 г. червен лук - 1 глава
20 мл. олио




Картофите се сваряват с кората за 20 минути. Охлаждат се, обелват се и се нарязват на дребни кубчета. Лукът се обелва и се реже на полумесеци.


В тиган се сгорещява олиото (20 мл.). Сипва се лукът и се задушава за 2-3 минути. Добавят се нарязаните на кубчета картофи 


и се готвят 5-6 минути. Оставят се настрана да се охладят.


В купа се смесват пресятото с бакпулвера брашно, настърганото сирене чедър (кашкавал), солта, черният пипер, сухият риган и сухият босилек.


Разбъркват се. 


Отделно се разбиват яйцата с прясното мляко и зехтина и се сипват при сухите съставки. 


Разбъркват се. 


Добавят се картофите и червеният лук.












Тава с 12 гнезда за мъфини се зарежда с 12 хартиени кошнички. 


Тестото се разпределя в тях


и кексчетата се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор 20-25 минути до златисто. 


Охлаждат се леко и се сервират с бяло вино или бира.

4 коментара:

  1. Разкошни солени мъфини са се получили Или.Чудесна и много интересна рецепта.Ще ги изпробвам при удобен случай.Лесни и много красиви.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Веган брауни с  лешници Адаптирано от тук Продукти за 6-8 парчета:   30 г. семена чиа 120 мл. топла вода 100 г. черен шоколад 70-8...