Торта с шоколадов мус и Орео
Продукти за форма с диаметър 20 см.:
За основата:
180 г.
бисквити Орео (~ 18 броя)
50 г. меко
краве масло
За шоколадовият мус:
250 г.
натурален шоколад
800 мл.
млечна сметана
150 г. захар
150 г. захар
10 г.
ванилена захар
1 щипка сол
10 г.
желатин на д-р Йоткер + 50 мл. студена вода
За декориране:
3 бисквити
Орео нарязани на половинки
настърган
натурален шоколад
За
основата, бисквитите
се смилат в блендер и се смесват с мекото масло. Бърка се до получаване на влажни трохи.
се смилат в блендер и се смесват с мекото масло. Бърка се до получаване на влажни трохи.
Тортена
форма с диаметър 20 см. се застила с хартия за печене. Сипват се бисквитите и
се заглаждат добре с лъжица
или с дъното на стъклена чаша, за да се получи стабилна основа.
Прибира се в хладилника за 30 минути.
или с дъното на стъклена чаша, за да се получи стабилна основа.
Прибира се в хладилника за 30 минути.
За
шокомуса, сметаната се сипва в касерола и се кипва заедно със захарта. Добавя се начупеният на
парченца шоколад,
щипка сол и ванилията. Изчаква се около минута и всичко се разбърква.
Охлажда се за 1 час в хладилник и след това с миксер се разбива на пухкав крем.
щипка сол и ванилията. Изчаква се около минута и всичко се разбърква.
Охлажда се за 1 час в хладилник и след това с миксер се разбива на пухкав крем.
Прибавя се
разтопеният на водна баня желатин.
Тортата се
декорира с бисквитките и настърганият шоколад и се прибира за няколко часа в
хладилника, за да стегне крема.
Рингът се
отстранява внимателно и тортата се прехвърля в подходяща чиния.
Сервира се с чаша ароматно кафе.
Сервира се с чаша ароматно кафе.
Разкошна - с тънък, хрупкав блат и мнооого крем, при това пухкав и шоколадов!
ОтговорИзтриване