сряда, 22 май 2019 г.





Продукти:

200 г. суров сусам
60-70 мл. олио
1/3 ч. л. сол


Сусамът се изсипва в тава, покрита с хартия за печене и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути, като се разбърква от време на време, за да се изпече равномерно. Оставя се да изстине. 
Сипва се в купата на блендера заедно със солта. Олиото се добавя на порции и всичко се  разбива на висока степен, до получаване на хомогенна смес. 
Съхранява се в стъклен буркан в хладилника.


С

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...