сряда, 22 май 2019 г.



Продукти:

 За 10 броя кюфтета:


350 г. червено цвекло - 2 средни глави
2 големи скилидки чесън
250 варен нахут
1/2 връзка магданоз
1/3 ч. л. кориандър на зърна
1/3 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. сол

За соса:

1 скилидка чесън
30 мл. вода
10 мл. ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус
смлян кориандър на вкус


Червеното цвекло се измива, обелва се и се нарязва на кубчета с размери 1,5-2 см. Поставя се в тава, покрита с хартия за печене 


и се пече в предварително затоплена на 200 градуса фурна около 30 минути. Изважда се от фурната и се оставя да изстине. 
Всички продукти се слагат в купата на мощен блендер 


и се смилат на малки парченца. 
Оформят се малки топчета и се притискат с длани, за да се оформят кюфтенца. 


Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в затоплена на 180 градуса фурна без вентилатор по 8 минути на страна.
За сосът - чесънът се смачква със солта (с плоската страна на ножа) и се слага в купата на пасатора. Добавят се останалите съставки и всичко се пасира добре. 
Фалафелите се сервират веднага с тахановия сос и салата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...