неделя, 26 май 2019 г.




Продукти за 4 порции:


250 г. Фарфале или друг вид паста
250 г. чери домати

250 г. бейби моцарела
5 големи листа босилек
сол и черен пипер на вкус

За дресинга:

1 с. л. балсамико
1 с. л. зехтин
1 скилидка чесън - пресована
1/2 ч. л. сушен босилек
сол и черен пипер на вкус


Пастата се сварява в подсолена вода, според указанията на опаковката. 


След това се изплаква и прецежда. Сипва се в купа и се оставя да се охлади. Добавят се чери доматите, бейби моцарелата, накълцаният босилек,


сол и черен пипер на вкус.
В купичка се смесват всички продукти за дресинга и се изсипват върху салатата. 


Разбърква се добре 


и Капрезето е готово за сервиране.


Салатата може да не се сервира веднага, а да се остави да отлежи в хладилника за няколко часа. В такъв случай босилекът се добавя непосредствено преди сервиране, за да не потъмнее. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...