Кокосови пастички с ябълки и бадеми
Адаптирано от тук
Продукти:
100 г. меко масло
50 мл. олио
230 г. захар
3 яйца
70 г. брашно
60 г. ситно смлени сурови бадеми
75 г. кокосови стърготини
1 бакпулвер - 10 г.
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. настъргана лимонова кора
2 средно големи ябълки 300 - 350 г.
1 круша 100 - 150 г.
Мекото масло и олиото се смесват и се разбълкват добре.
В купа се разбиват яйцата и захарта до получаване на пяна.
В друга купа се смесват пресятото брашно с бакпулвера, смлените бадеми, канелата и 50 г. от кокосовите стърготини. Сухите съставки се прибавят към мокрите на порции, като се разбъркват с миксер на ниска скорост.
Ябълките и крушата се обелват, почистват се от семките, режат се на едри парчета и се подреждат плътно на дъното на тава с размери 20х30 см., предварително покрита с хартия за печене.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор фурна около 20 - 25 минути, като се проверява с клечка за зъби. След първите десет минути от печенето десертът се изважда, поръсва се с останалите кокосови стърготини и се връща обратно във фурната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар