четвъртък, 14 юли 2016 г.

Хлебчета с див лук, риган и сирене Чедър









































Адаптирано от тук


Продукти за 12 броя:


За тестото:



180 мл. топла вода

5 г. суха мая
5 г. захар
5 г. сол
10 мл. зехтин
320-350 г. брашно


100 г. настъргано сирене Чедър

1/2 с. л. накълцани листа пресен риган
1/2 с. л. накълцан див лук
1/2 ч. л. сух чесън
20-30 мл. зехтин


20 г. течно краве масло за намазване на формички











От посочените продуктите се 





омесва меко и еластично тесто, което се оставя да втаса.



В купа се сипва зехтин и с помощта на ножица от тестото се режат неголеми парчета, който се овалват в мазнината


и се прехвърлят в друга купа.


Така се процедира и с останалото тесто и зехтин. Добавят се настърганото сирене Чедър, зелените подправки и чесънът


и всичко се разбърква добре.


Сместа се разпределя в тава за мъфини с 12 гнезда, които предварително са намазани с разтопено краве масло.



Тавата се слага в студена фурна. След това фурната се включва на 180 градуса с вентилатор и хлебчетата се пекат около 20-25 минути до получаване на приятен златист загар.






















Няма коментари:

Публикуване на коментар