Хлебчета с див лук, риган и сирене Чедър
Хлебчета с див лук, риган и сирене Чедър
Адаптирано от тук
Продукти за 12 броя:
За тестото:
180 мл. топла вода
5 г. суха мая
5 г. захар
5 г. сол
10 мл. зехтин
320-350 г. брашно
100 г. настъргано сирене Чедър
1/2 с. л. накълцани листа пресен риган
1/2 с. л. накълцан див лук
1/2 ч. л. сух чесън
20-30 мл. зехтин
20 г. течно краве масло за намазване на формички
От посочените продуктите се
омесва меко и еластично тесто, което се оставя да втаса.
В купа се сипва зехтин и с помощта на ножица от тестото се режат неголеми парчета, който се овалват в мазнината
и се прехвърлят в друга купа.
Така се процедира и с останалото тесто и зехтин. Добавят се настърганото сирене Чедър, зелените подправки и чесънът
и всичко се разбърква добре.
Сместа се разпределя в тава за мъфини с 12 гнезда, които предварително са намазани с разтопено краве масло.
Тавата се слага в студена фурна. След това фурната се включва на 180 градуса с вентилатор и хлебчетата се пекат около 20-25 минути до получаване на приятен златист загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар