Продукти за 2-3 порции:
1
кг. пресни черни миди
300
мл. бира
3-4
скилидки чесън
20
мл. олио
40
мл. краве масло
сол
и черен пипер на вкус
1/3
връзка пресен магданоз
Мидите се измиват добре,
а мустачките им се отстраняват старателно.
Ако има миди със счупени черупки се
изхвърлят.
В дълбока
тенджера се загряват олиото и кравето масло на слаб огън.
Добавя се накълцаният
чесън и се запържва за 2-3 минути.
Сипват се мидите. Налива се бирата и
тенджерата се похлупва.
Мидите се готвят на умерен огън 7-8 минути, докато се
отворят. Подправят се със сол, черен пипер и накълцан магданоз. Разбъркват се
внимателно и се свалят от котлона.
Мидите, които
не са се отворили се изхвърлят, а останалите се сипват в подходящ съд и се
заливат с ароматния сос. Сервират се горещи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар