неделя, 23 юли 2017 г.





























Адаптирано от тук


Продукти за 2-3 порции:

1 кг. пресни черни миди
300 мл. бира
3-4 скилидки чесън 
20 мл. олио
40 мл. краве масло
сол и черен пипер на вкус
1/3 връзка пресен магданоз


Мидите се измиват добре, 


а мустачките им се отстраняват старателно. 


Ако има миди със счупени черупки се изхвърлят. 

В дълбока тенджера се загряват олиото и кравето масло на слаб огън. 
Добавя се накълцаният чесън и се запържва за 2-3 минути. 


Сипват се мидите. Налива се бирата и тенджерата се похлупва. 


Мидите се готвят на умерен огън 7-8 минути, докато се отворят. Подправят се със сол, черен пипер и накълцан магданоз. Разбъркват се внимателно и се свалят от котлона. 


Мидите, които не са се отворили се изхвърлят, а останалите се сипват в подходящ съд и се заливат с ароматния сос. Сервират се горещи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...