Продукти за 6-8 порции:
700-750 г. пресни
картофи
700-750 г. тиквички
120 г. ориз
1 глава кромид лук
1 морков
60-70 мл. олио
4-5 скилидки чесън
2 домата
сол и черен пипер на
вкус
1 ч. л. червен пипер
1 връзка копър
Лукът се
нарязва на дребно и се задушава в мазнината и 1 с. л. вода за 2-3 минути.
Добавят се нарязаните на едри кубчета морков, тиквички и пресни картофи (заедно с
ципата) и се готвят около 10 минути. Прибавят се измитият ориз и нарязаният на
тънки филийки чесън и се разбърква.
Ястието се
залива със 700-800 мл. гореща вода, похлупва се и се оставя да къкри на слаб
огън, докато оризът набъбне. Прибавят се обелените и нарязани на кубчета
домати, червеният пипер, накълцаният копър, сол и черен пипер на вкус. Разбърква
се и се сипва в подходяща тавичка.
Пече се в предварително загрята на 200
градуса фурна около 30-40 минути, докато остане на мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар