понеделник, 10 юли 2017 г.





Продукти за 6-8 порции:

700-750 г. пресни картофи
700-750 г. тиквички
120 г. ориз
1 глава кромид лук
1 морков
60-70 мл. олио
4-5 скилидки чесън
2 домата
сол и черен пипер на вкус
1 ч. л. червен пипер
1 връзка копър




Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината и 1 с. л. вода за 2-3 минути. 
Добавят се нарязаните на едри кубчета морков, тиквички и пресни картофи (заедно с ципата) и се готвят около 10 минути. Прибавят се измитият ориз и нарязаният на тънки филийки чесън и се разбърква.
Ястието се залива със 700-800 мл. гореща вода, похлупва се и се оставя да къкри на слаб огън, докато оризът набъбне. Прибавят се обелените и нарязани на кубчета домати, червеният пипер, накълцаният копър, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се и се сипва в подходяща тавичка. 
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30-40 минути, докато остане на мазнина.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...