Адаптирано от тук
Продукти за 3-4 порции:
600-700
г. свежи тиквички
3
скилидки чесън
1/2
връзка копър
100
г. краве сирене
30
г. орехови ядки
30
мл. олио за печене на тиквичките
30
мл. зехтин
сол
и черен пипер на вкус
ябълков оцет на вкус (по желание)
ябълков оцет на вкус (по желание)
Чесънът и
копърът се нарязват с нож на ситно.
Ореховите
ядки се нарязват на едро и се запичат на сух тиган за 3-4 минути, като се
разбъркват периодично.
Тиквичките се
нарязват на колелца с дебелина 1-1,5 см. и се подреждат в тава (на 1 ред),
застлана с хартия за печене и намазана с половината олио. Подправят се със сол
и черен пипер и се поливат с останалото олио.
Пекат се до
златисто около 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, като след 30 минути се обръщат, за да се запекат и от другата страна.
В дълбок
тиган се сипва зехтинът, копърът и чесънът. Разбъркват се за 2-3 минути.
Добавят се тиквичките и се сотират 5-6 минути.
Сипват се в
чиния за сервиране и се поръсват с натрошеното сирене и запечените орехови ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар