вторник, 25 юли 2017 г.


















Адаптирано от тук

Продукти за 3-4 порции:

600-700 г. свежи тиквички
3 скилидки чесън
1/2 връзка копър
100 г. краве сирене
30 г. орехови ядки
30 мл. олио за печене на тиквичките
30 мл. зехтин
сол и черен пипер на вкус
ябълков оцет на вкус (по желание)


Чесънът и копърът се нарязват с нож на ситно. 
Ореховите ядки се нарязват на едро и се запичат на сух тиган за 3-4 минути, като се разбъркват периодично. 
Тиквичките се нарязват на колелца с дебелина 1-1,5 см. и се подреждат в тава (на 1 ред), застлана с хартия за печене и намазана с половината олио. Подправят се със сол и черен пипер и се поливат с останалото олио. 
Пекат се до златисто около 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, като след 30 минути се обръщат, за да се запекат и от другата страна.



В дълбок тиган се сипва зехтинът, копърът и чесънът. Разбъркват се за 2-3 минути. 


Добавят се тиквичките и се сотират 5-6 минути.


Сипват се в чиния за сервиране и се поръсват с натрошеното сирене и запечените орехови ядки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар