неделя, 30 юли 2017 г.





Продукти за 8 парчета: 

50 г. краве масло
50 г. кафява захар
50 г. бяла захар
3 средно големи праскови, нарязани на филийки

2 яйца
150 г. захар
60 г. олио
30 мл. прясно мляко
5 г. бакпулвер
180 г. брашно
1 с. л. настъргана лимонова кора
1 щипка сол


Кравето масло се слага в керамична тава с размери 25х20 см. Загрява се в сгорещена на 200 градуса фурна за около 5 минути, като се следи да не изгори. Тавата се изважда от фурната. Добавя се захарта 


и се разбърква, докато се навлажни. 
Прасковите се подреждат старателно отгоре 


и тавата се оставя настрана.
За тестото яйцата и захарта се разбиват добре с миксер. Добавят се олиото и прясното мляко. Накрая се прибавят предварително пресятото с бакпулвера брашно, солта и настърганата лимонова кора и всичко се разбърква до гладкост. Кексовата смес се изсипва върху прасковите 


и се заглажда.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор около 40 минути.
Оставя се да се охлади за 30 минути и се обръща в подходяща чиния.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...