сряда, 27 декември 2017 г.




Продукти:

1/2 малка тиква цигулка

80-100 г. сушени червени боровинки
80-100 г. стафиди
80-100 г. сушени сини сливи
80-100 г. сушени кайсии
80-100 г. фурми без костилка
80-100 г. сурови орехи или лешници

1 ч. л. канела
100 г. мед
50 г. захар
60 мл. уиски, коняк или ром

300 г. нарязани на кубчета ябълки


В купа се сипват боровинките, стафидите, нарязаните на едро сини сливи, кайсиите, фурмите, ябълките и ядките. Добавят се канелата, меда, захарта и уискито и всичко се разбърква добре.


Оставя се да престои в хладилника 15-20 минути.
Тиквата се измива добре. За пълнене се използва долната й тумбеста част, която се почиства старателно от семките.


Капакът на тиквата се отрязва и се завива в алуминиево фолио.
Тиквата се пълни догоре с плънката, 


слага се в подходяща тава и се похлупва плътно с капакът.


Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 2 часа, след което увитият във фолио капак се отстранява и тиквата се запича за още 30 минути.
Охлажда се за около 30 минути и е готова за сервиране. 













1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...