Продукти:
1/2
малка тиква цигулка
80-100
г. сушени червени боровинки
80-100
г. стафиди
80-100
г. сушени сини сливи
80-100
г. сушени кайсии
80-100
г. фурми без костилка
80-100
г. сурови орехи или лешници
1
ч. л. канела
100
г. мед
50
г. захар
60
мл. уиски, коняк или ром
300
г. нарязани на кубчета ябълки
В купа се
сипват боровинките, стафидите, нарязаните на едро сини сливи, кайсиите,
фурмите, ябълките и ядките. Добавят се канелата, меда, захарта и уискито и
всичко се разбърква добре.
Оставя се да престои в хладилника 15-20 минути.
Тиквата се
измива добре. За пълнене се използва долната й тумбеста част, която се почиства
старателно от семките.
Капакът на тиквата се
отрязва и се завива в алуминиево фолио.
Тиквата се
пълни догоре с плънката,
слага се в подходяща тава и се похлупва плътно с
капакът.
Пече се в
предварително загрята на 200 градуса фурна около 2 часа, след което увитият във
фолио капак се отстранява и тиквата се запича за още 30 минути.
Охлажда се за
около 30 минути и е готова за сервиране.
Перфектна рецепта, страхотен десерт!
ОтговорИзтриване