Продукти:
2 с. л.
червен пипер
1 ч. л.
черен пипер
2 ч. л.
чесън на прах
5-6
стръка прясна мащерка
сол
4 с. л.
олио
3 ч. ч.
пилешки бульон или топла вода
7-8 цели
главички чесън
1 кг. дребни картофи
2 големи
моркова
2 големи
глави кромид лук
6 едри гъби печурки
Сухите
подправки
се смесват и с тях се поръсват джоланите. Сипва се олиото и подправките се втриват старателно в месото.
Оставя се да престои 3-4 часа в хладилника.
се смесват и с тях се поръсват джоланите. Сипва се олиото и подправките се втриват старателно в месото.
Оставя се да престои 3-4 часа в хладилника.
Свинските
джолани се слагат в голяма тава (тавата на фурната) и се пекат в предварително
загрята на 250 градуса фурна (без вентилатор) за около 30 минути, докато
получат приятна кафява коричка. След това температурата се намалява на 180
градуса. Тавата се изважда от фурната и джоланите се поливат с бульона.
Покриват се с един слой пергаментова хартия и два слоя алуминиево фолио и се пекат 1
час и 30 минути. Тавата се изважда от фурната, а фолиото се
отстранява. Месото се обръща, а около него се подреждат небелените и нарязани
на половинки картофи, нарязаните на дебели кръгчета моркови, нарязаните на
четвъртинки глави лук, нарязаните на половинки или четвъртинки печурки и целите
главички чесън. Посоляват се.
Тавата се покрива отново с фолиото и печенето продължава още час и половина на 180 градуса. След това фолиото се сваля и месото и зеленчуците се пекат още 30 минути до покафеняване.
Тавата се покрива отново с фолиото и печенето продължава още час и половина на 180 градуса. След това фолиото се сваля и месото и зеленчуците се пекат още 30 минути до покафеняване.
Месото се
изважда от фурната, покрива се хлабаво с фолиото и се оставя да почива в
продължение на 20-30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар