неделя, 4 март 2018 г.



Продукти за 96 броя:

150 г. настъргано сирене
150 г. настърган кашкавал
250 г. меко краве масло
200 г. кисело мляко
5 г. хлебна сода
около 350 г. брашно



В голяма купа се слагат маслото, сиренето, кашкавалът и киселото мляко с угасената в него сода 

и се разбъркват. 



Прибавя се брашното 



и си замесва меко тесто. 



Завива се в стреч фолио и се прибира в хладилника за 2 часа или във фризера за 30 минути. 
Охладеното тесто се разделя на 6 топки. 



Всяка топка се разточва върху пергаментова хартия или набрашнен плот на кора с дебелина 5 мм.



и се нарязва на 16 триъгълника. 



Навиват се на стегнати кифлички, 



като връхчетата на триъгълниците трябва да останат отдолу.  
Подреждат се в застлана с хартия за печене тава. 



Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...