Продукти за 96 броя:
150
г. настъргано сирене
150
г. настърган кашкавал
250 г. меко краве масло
200
г. кисело мляко
5
г. хлебна сода
около 350 г. брашно
В голяма купа
се слагат маслото, сиренето, кашкавалът и киселото мляко с угасената в него
сода
и се разбъркват.
Прибавя се брашното
и си замесва меко тесто.
Завива се в стреч фолио и се прибира в хладилника за 2 часа или във фризера за 30 минути.
Охладеното тесто се разделя на 6 топки.
Всяка топка се разточва върху пергаментова хартия или набрашнен плот на кора с дебелина 5 мм.
и се нарязва на 16
триъгълника.
Навиват се на стегнати кифлички,
като връхчетата на триъгълниците трябва да останат отдолу.
Подреждат се в застлана с хартия за печене тава.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор до готовност.
и се разбъркват.
Прибавя се брашното
и си замесва меко тесто.
Завива се в стреч фолио и се прибира в хладилника за 2 часа или във фризера за 30 минути.
Охладеното тесто се разделя на 6 топки.
Всяка топка се разточва върху пергаментова хартия или набрашнен плот на кора с дебелина 5 мм.
Навиват се на стегнати кифлички,
като връхчетата на триъгълниците трябва да останат отдолу.
Подреждат се в застлана с хартия за печене тава.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар