понеделник, 5 март 2018 г.




Продукти:

2 пилешки бутчета - 400 г.
1 глава кромид лук - 100 г. 
1 морков - 50 г.
3 картофа - 400 г.
40 г. фиде
50-60 мл. олио
10 г. универсална подправка
сол и черен пипер на вкус
сокът на 1 лимон

За застройката:

150 г. кисело мляко
1 жълтък

 1/2 връзка накълцан магданоз за поръсване


Пилешките бутчета се измиват и се слагат в тенджера. Посоляват се и се заливат с 2 литра студена вода. Добавят се няколко зърна черен пипер по желание. Варят се до готовност. След това се изваждат в чиния, обезкостяват се, а кожата се отстранява по желание. Месото се нарязва на дребни парченца, а бульонът се прецежда.
В тенджера се сгорещява мазнината. Добавят се нарязаните на кубчета лук, морков, обелени картофи и 2-3 с. л. топла вода и се задушават за 5-6 минути. Сипва се пилешкият бульон и зеленчуците се варят 15 минути до полуготовност. Добавят се пилешкото месо, фидето, универсалната подправка, сол и черен пипер на вкус. Супата се оставя да поври още 10 минути. 
За застройката жълтъкът и киселото мляко се разбиват добре и се разреждат с част от пилешкият бульон. Сместа се добавя на тънка струя към супата, при непрекъснато разбъркване. 
Тенджерата се сваля от котлона. 
Супата се подправя с накълцаният магданоз и прясно изцеден лимонов сок и е готова за сервиране.




1 коментар:

  1. Привет:)
    Открих току що още едно вкусно местенце!
    Супата я обичам точно такава - богата и гъста! А чинията колко е красиваааа!

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...