Продукти:
2 пилешки бутчета - 400 г.
1 глава кромид лук - 100 г.
1 морков - 50 г.
3 картофа - 400 г.
40 г. фиде
50-60 мл. олио
10 г. универсална подправка
сол и черен пипер на вкус
сокът на 1 лимон
За
застройката:
150 г. кисело мляко
1 жълтък
1/2 връзка накълцан магданоз за поръсване
Пилешките бутчета се измиват и се
слагат в тенджера. Посоляват се и се заливат с 2 литра студена вода. Добавят се
няколко зърна черен пипер по желание. Варят се до готовност. След това се
изваждат в чиния, обезкостяват се, а кожата се отстранява по желание. Месото се
нарязва на дребни парченца, а бульонът се прецежда.
В тенджера се сгорещява
мазнината. Добавят се нарязаните на кубчета лук, морков, обелени картофи и 2-3
с. л. топла вода и се задушават за 5-6 минути. Сипва се пилешкият бульон и
зеленчуците се варят 15 минути до полуготовност. Добавят се пилешкото месо,
фидето, универсалната подправка, сол и черен пипер на вкус. Супата се оставя да
поври още 10 минути.
За застройката жълтъкът и
киселото мляко се разбиват добре и се разреждат с част от пилешкият бульон.
Сместа се добавя на тънка струя към супата, при непрекъснато разбъркване.
Тенджерата се сваля от котлона.
Супата се подправя с накълцаният магданоз и прясно изцеден лимонов сок и е готова за сервиране.
Тенджерата се сваля от котлона.
Супата се подправя с накълцаният магданоз и прясно изцеден лимонов сок и е готова за сервиране.
Привет:)
ОтговорИзтриванеОткрих току що още едно вкусно местенце!
Супата я обичам точно такава - богата и гъста! А чинията колко е красиваааа!