петък, 16 март 2018 г.





Продукти:


1200 г. тиквички - 4 броя

За овалване:

50 г. брашно - 5 с. л.
5 г. чесън на прах - 1 ч. л. 
5 г. сол - 1 ч. л. 

За заливката:

300 мл. прясно мляко - 1 1/3 ч. ч. 
3 яйца
70 г. брашно - 7 с. л. 
1 връзка копър
2 стръка пресен чесън
200 г. сирене
сол и черен пипер на вкус

80 мл. растително масло - 4-5 с. л.


Голяма тава се застила с хартия за печене и се намазва с половината от мазнината.
В купичка се смесват брашното, сухият чесън и солта.
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките. Режат се на колелца с дебелина около 1 см. 
Овалват се в брашното, като се изтупва излишното и се подреждат в тавата в редичка, като се застъпват (като керемидки). Заливат се с останалата растителна мазнина и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 1 час. 

За заливката в купа се смесват яйцата, прясното мляко и брашното и се разбиват добре. Добавят се накълцаните копър и пресен чесън и натрошеното сирене. 
Разбърква се. 
Сместа се изсипва върху тиквичките 


и ястието се пече още около 30 минути до получаване на апетитен загар. 


Сервира се с кисело мляко по желание. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...