Продукти:
1200
г. тиквички - 4 броя
За овалване:
50
г. брашно - 5 с. л.
5
г. чесън на прах - 1 ч. л.
5
г. сол - 1 ч. л.
За заливката:
300
мл. прясно мляко - 1 1/3 ч. ч.
3
яйца
70
г. брашно - 7 с. л.
1
връзка копър
2
стръка пресен чесън
200
г. сирене
сол
и черен пипер на вкус
80
мл. растително масло - 4-5 с. л.
Голяма тава
се застила с хартия за печене и се намазва с половината от мазнината.
В купичка се
смесват брашното, сухият чесън и солта.
Тиквичките се
измиват и почистват от дръжките. Режат се на колелца с дебелина около 1
см.
Овалват се в
брашното, като се изтупва излишното и се подреждат в тавата в редичка, като се
застъпват (като керемидки). Заливат се с останалата растителна мазнина и се
пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 1 час.
За заливката
в купа се смесват яйцата, прясното мляко и брашното и се разбиват добре.
Добавят се накълцаните копър и пресен чесън и натрошеното сирене.
Разбърква се.
Сместа се изсипва върху тиквичките
и ястието се пече още около 30 минути до
получаване на апетитен загар.
Сервира се с кисело мляко по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар