Продукти за 4 порции:
300
г. гъби печурки
150
г. ориз
1
морков
1
глава лук
1
стрък пресен чесън
50-60
мл. растителна мазнина
сол
и черен пипер на вкус
магданоз
за поръсване
Лукът,
морковът и зеленият чесън се нарязват на ситно, а печурките - на четвъртинки. В
тиган се сгорещява мазнината. Добавят се нарязаните зеленчуци
и се готвят 10-12
минути под капак, като се разбъркват от време на време.
Добавя се почистеният и
измит ориз
и се бърка 1-2 минути,
докато стане стъклен.
Ястието се залива с гореща вода (около 500 мл.),
посолява
се, подправя се с черен пипер и се вари под капак на умерен огън (без да се
бърка), докато оризът поеме водата и остане на мазнина. Поръсва се с пресен магданоз
и се сервира.
Това също си харесах, апетитно е!
ОтговорИзтриване