понеделник, 19 март 2018 г.





Продукти за 4 порции:

300 г. гъби печурки
150 г. ориз
1 морков
1 глава лук
1 стрък пресен чесън
50-60 мл. растителна мазнина
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване



Лукът, морковът и зеленият чесън се нарязват на ситно, а печурките - на четвъртинки. В тиган се сгорещява мазнината. Добавят се нарязаните зеленчуци 


и се готвят 10-12 минути под капак, като се разбъркват от време на време. 
Добавя се почистеният и измит ориз


и се бърка 1-2 минути, докато стане стъклен. 


Ястието се залива с гореща вода (около 500 мл.), 


посолява се, подправя се с черен пипер и се вари под капак на умерен огън (без да се бърка), докато оризът поеме водата и остане на мазнина. Поръсва се с пресен магданоз и се сервира.





1 коментар:

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...